x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σουβλάκι-ελληνικό αρνάκι και αγκινάρες με σάλτσα μαϊντανού




Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
Ειδικός εξοπλισμός : 6405 σετ σουβλάκια

Μαρινάδα

         1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
         Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
         2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
         2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
         1-1/2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
         1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
         1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
         1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
     
1 κιλό χωρίς κόκαλα,πόδι από το αρνάκι, χωρίς λίπος
30γρ. κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας

Σάλτσα

    3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
         1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
         1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
         1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
         1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
         1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
         1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
     
         2 κουταλιές της σούπας φύλλα μαϊντανού
         1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
         Μαγειρεμένο ρύζι (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά Για τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το αρνί και τις καρδιές αγκινάρας. Σκεπάστε και αφήστε να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να Γίνουν λεία.
Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Περάστε το αρνί και τις αγκινάρες σε σουβλάκια, αρχίζοντας και τελειώνοντας με μια αγκινάρα. Τοποθετήστε το πολύ δύο κομμάτια αρνιού μαζί
 (αυτό θα κρατήσει το κρέας ζουμερό). Απορρίψτε την μαρινάδα.

Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 6 - 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και περιχύστε τη σάλτσα. Ρίξτε από πάνω ολόκληρα φύλλα μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού και το ρύζι, αν το επιθυμείτε.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας