x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Μαριναρισμένα μανιτάρια Portabello με Τυρί




Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος 15 έως 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 8 έως 12 λεπτά

Μαρινάδα

         1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
         3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
         1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
         1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο ή
         1/2  κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θρυμματισμένο δενδρολίβανο
         Μαύρο πιπέρι
         αλάτι
     
         6 μεγάλα μανιτάρια Portabello,
         3/4 φλιτζάνι φρέσκο ψωμί σε ψίχουλα
         1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
         1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί

Προετοιμασία:

•    Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας, συμπεριλαμβανομένων των 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

•    Σκουπίστε τα μανιτάρια με ένα καθαρό υγρό πανί ή χαρτοπετσέτα. Αφαιρέστε και πετάξτε τα κοτσάνια. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, ξύστε από την έξω μεριά προσεκτικά και απορρίψτε τα μαύρα βράγχια από τα καπάκια των μανιταριών. Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και αλείψτε με τη μαρινάδα και από τις δύο πλευρές. Μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 20 λεπτά.

•    Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.

•    Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το μαϊντανό.

•    Ψήστε τα μανιτάρια, πάνω από την άμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, έως ότου τα μανιτάρια αρχίζουν να μαλακώνουν, 4 - 6 λεπτά. Αλείψτε τις πλευρές με την μαρινάδα και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι τυρί πάνω από κάθε μανιτάρι, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 4 - 6 λεπτά. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο τοποθετήστε το μείγμα από την ψίχα ψωμιού πάνω από κάθε μανιτάρι. Αφαιρέστε από τη σχάρα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, και σερβίρετε αμέσως.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας