x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Πίτσα με λεπτή κρούστα κοτόπουλο και ελιές Καλαμών




Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 5 έως 6 λεπτά

Ζύμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι ζεστό νερό
2 έως 3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,

Επικάλυψη
3 φλιτζάνια κομμένο σε λεπτές φέτες ψητό κοτόπουλο
¾ φλιτζάνι φέτες, χωρίς κουκούτσι Ελιές Καλαμών
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Προετοιμασία:

1. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Αναδεύουμε εν συντομία και αφήνουμε σε ηρεμία, 5 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, και το 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 8 έως 10 λεπτά. Πλάθουμε μια μπάλα και τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, 1-1 - ½ ώρες.

2. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F).

3. Μεταφέρετε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας τη ζύμη και  κόψτε σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι. Αλείψτε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε φύλλα ψησίματος.

4. Σύρετε πάνω στη σχάρα και ψήστε σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι ανοιχτό, έως ότου τα σημάδια από τη σχάρα είναι σαφώς ορατά, περίπου 2 λεπτά.

5. Μοιράστε το κοτόπουλο, τις ελιές, το τυρί, το κρεμμύδι και το μαϊντανό ομοιόμορφα. Ψήστε σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, έως ότου η κρούστα είναι τραγανή και το τυρί λιωμένο, 3 έως 4 λεπτά.

6. Σερβίρετε ζεστό, κομμένο σε φέτες.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας