x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Πεπερόνι Πίτσα




Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά

Υλικά:

1 φάκελος ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
2 - ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσης,
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
40 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί μοτσαρέλα,
25 γραμμάρια Πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι κομμένη σε λεπτές φέτες  κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζάνι καλής ποιότητας σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη


Προετοιμασία:

1. Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατεύουμε μία φορά και αφήνουμε σε ηρεμία, 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε 2 - ½ φλιτζάνια αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 4 - 6 λεπτά. Πλάθουμε μια μεγάλη μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ. Γυρίστε τη μπάλα για να καλυφθεί παντού με λάδι. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, 1 - 1½ ώρες.

2. Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (176 ° έως 232 ° C).

3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κόψτε σε τέσσερα ίσα κομμάτια. Κόψτε μια λαδόκολλα και αλείψτε ελαφρά με λάδι κάθε φύλλο χαρτιού από τη μία πλευρά. Κυλήστε ή πιέστε τη ζύμη στη λαδωμένη πλευρά του χαρτιού σε κύκλους περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο. Λαδώστε ελαφρά την επάνω πλευρά της ζύμης.

4. Τοποθετήστε τη ζύμη στη σχάρα , πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο. Ψήστε τη ζύμη, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 2 έως 3 λεπτά, περιστρέφοντας τις κρούστες περιστασιακά για ομοιόμορφο μαγείρεμα.

5. Διανείμετε ένα τέταρτο του τυριού σε κάθε κρούστα, αφήνοντας ένα περίγραμμα γύρω από τις άκρες. Τακτοποιήστε τα πεπερόνι και τις κόκκινες πιπεριές πάνω από το τυρί. Ρίξτε με το κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας εδώ και εκεί, προσέχοντας να μην βραχεί πολύ η ζύμη. Πασπαλίστε τη ρίγανη κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήστε πάνω από άμεση θερμότητα στο μέσο, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρις ότου η κρούστα να είναι τραγανή και το τυρί να έχει λιώσει, 4 έως 5 λεπτά, περιστρέφοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας