x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Τραγανή πίτα με Dip ψητό κρεμμύδι και σκόρδο




Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 24-38 λεπτά

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στη μέση
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
6  πίτες
1 κονσέρβα φασόλια garbanzo,πλυμένα
1 / 2 φλιτζάνι ξινόγαλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 / 4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν


Προετοιμασία:

• Γεμίστε ένα δοχείο εκκίνησης με κάρβουνα και ανάψτε τα. Αφήστε τα κάρβουνα να καίνε μέχρι να είναι ελαφρώς καλυμμένα με στάχτη. Διασκορπίστε τα σε μονή στρώση καλύπτοντας τη μισή σχάρα. Αφήστε τα εκεί να καίνε πάνω από μέτρια θερμοκρασία με όλες τις διόδους ανοικτές.
• Τοποθετήστε τα δύο μισά κρεμμύδια, σε ένα αλουμινόχαρτο. Ανακατέψτε τις σκελίδες σκόρδου μαζί με τα κρεμμύδια. Περιχύστε  2 κουταλιές της σούπας λάδι πάνω από τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Διπλώστε τις πλευρές του αλουμινόχαρτου και σφραγίστε το σαν πακετάκι. Τοποθετήστε το πακετάκι πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα, με το καπάκι κλειστό, για 20 έως 30 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδες προσεκτικά μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε προσεκτικά με τις λαβίδες και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
• Αλείψτε τις πίτες και στις δύο πλευρές με λάδι. Ψήστε ανά 4 πίτες πάνω από την άμεση θερμοκρασία στο μέσον της σχάρας, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να γίνουν τραγανές για 2 έως 4 λεπτά, γυρίζοντας συχνά αλλάζοντας θέσεις, όπως απαιτείται για ακόμη καλύτερο μαγείρεμα.
• Ανοίξτε το πακετάκι και τοποθετήστε το ψητό κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Αλέστε μέχρι σχεδόν να πολτοποιηθούν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και αλέστε. Κόψτε κάθε πίτα σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας