x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Φτερούγες κοτόπουλο με καυτερή σάλτσα,μέλι και λάιμ




Για 4 άτομα//Χρόνος προετεοιμασίας: 15 λεπτά//Χρόνος Ψησίματος: 25 με 35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

½ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου, το καθένα περίπου 170 γρ.

ΣΑΛΤΣΑ

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ

3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ


Σε ένα μικρό μπολ συνδυάστε τα μπαχαρικά. Στεγνώστε τις φτερούγες με ένα χαρτί και τοποθετήστε τις σε σειρά σε ένα ταψάκι έτσι ώστε να είναι πλάι πλάι. Πασπαλίζουμε με το μίγμα που φτιάξαμε πριν τις φτερούγες και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες χωρίς να τις καλύψουμε από πάνω.

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και στη συνέχεια, αφαιρείτε από τη φωτιά.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (170° έως 230°C).

Ψήστε τις φτερούγες σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, 10 έως 15 λεπτά, γυρίζοντας μία ή δύο φορές. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα φτερά πάνω από την έμμεση μέτρια φωτιά και ψήστε, με το καπάκι κλειστό, έως ότου το κρέας δεν είναι πλέον ροζ στο κόκαλο και η πέτσα είναι τραγανή, 15-20 λεπτά το περισσότερο, γυρίζοντας μία ή δύο φορές και περιχύνοντας συχνά τη σάλτσα από πάνω.

Αφαιρέστε από τη σχάρα και αλείψτε με την υπόλοιπη σάλτσα που τυχόν περίσσεψε. Σερβίρετε ζεστό.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας