x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Ψημένο ψωμί πίτσας




Για 12-15 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά συν 2 ώρες για τα καρυκεύματα
Χρόνος Ψησίματος: 5-7 λεπτά κάθε μπάλα ζύμης

Καρύκευμα

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
3/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 /2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/4 κουταλάκι κύμινο
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
3 μπάλες ζύμη πίτσας
Ψιλοκομμένη ντομάτα (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικό)
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

• Σε μια μικρή κατσαρόλα αναμιγνύουμε τα συστατικά για τα καρυκεύματα. Χτυπάμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ανοίξτε μία από τις μπάλες ζύμης για πίτσα σε ένα φύλλο ψησίματος. Τεντώστε τη ζύμη και τοποθετήστε τη στο πίσω μέρος του αλευρωμένου ταψιού.
• Ανακατεύετε το μίγμα καρυκευμάτων και στη συνέχεια απλόχερα σκόρπισε πάνω από την πάνω πλευρά της ζύμης.
• Γυρίστε το ταψί πάνω (σαν μια μεγάλη σπάτουλα) και τοποθετήστε το πάνω στην σχάρα ψησίματος, με τη ζύμη από την κάτω πλευρά. Βγάλτε το ταψί και αλείψτε την πάνω πλευρά της ζύμης με το μίγμα καρυκευμάτων. Ψήστε πάνω από την άμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, 2 έως 3 λεπτά. Μην ανησυχείτε εάν σχηματιστούν φυσαλίδες στην κρούστα. Θα ξεφουσκώσει, όταν αναποδογυριστεί. Σύρετε τη ζύμη πάνω στο ταψί και αναστρέψετε την ωμή πλευρά επάνω στη σχάρα ψησίματος. Βουρτσίστε την κορυφή με περισσότερο λάδι ώστε να συνεχίσει να ψήνεται, με το καπάκι κλειστό, για 3 έως 4 λεπτά.
• Μεταφέρετε σε πιάτο. Ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένη ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φρέσκο βασιλικό, αν το επιθυμείτε. Κόψτε σε επιμέρους κομμάτια. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ψησίματος για τις υπόλοιπες δύο μπάλες της ζύμης. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας