x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
Ψητή πίτσα με Brie, καραμελωμένα κρεμμύδια, και Κάπαρη




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Μια μπάλα ζύμης πίτσας περίπου 500 γραμμάρια 230 γραμμάρια περίπου τυρί Brie, χωρίς την φλούδα κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκ. 1 μεγάλο λευκό η κίτρινο κρεμμύδι κομμένο στην μέση και σε λεπτές φέτες Νερό Ελαιόλαδο 1 ½ κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου τριμμένα ½ κουταλάκι χοντρό αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Αλεύρι για όλες τις χρήσης 4 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη 1 ½ φλιτζάνι ρόκα ΟΔΗΓΙΕΣ Βγάλτε την ζύμη από το ψυγείο, αν είναι απαραίτητο, περίπου 1 ώρα πριν από το ψήσιμο για να μπορείτε να την διαμορφώσετε ευκολότερα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μια κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και περιστασιακά προσθέτετε νερό, μια κουταλιά κάθε φορά για να εμποδίσετε το καψάλισμα. Προσθέστε και το δενδρολίβανο, αφαιρέστε από την φωτιά και το ανακατεύετε. Στην συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά(180 έως 230 βαθμούς κελσίου) και προθερμάνετε μια πέτρα για πίτσα. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά 2 κουταλιές λάδι με το αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσες μπάλες. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε την ζύμη σε ένα οβάλ η ορθογώνιο σχήμα, περίπου 30 εκατοστά σε μήκος , περίπου 15 εκατοστά σε φάρδος και περίπου 1,5 εκατοστό σε πάχος. ( Μην ανησυχείτε αν το σχήμα είναι ακανόνιστο. Επίσης αν η ζύμη μαζεύεται, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, την αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά συνεχίζουμε.) Μεταφέρετε το πρώτο κομμάτι ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη σπάτουλα για πίτσα. Αλείψτε την ζύμη με το μισό λάδι που ετοιμάσατε πριν, τα μισά κρεμμυδάκια , το μισό τυρί και την μισή κάπαρη αφήνοντας ένα πλαίσιο τριγύρω 1 εκατοστού περίπου. Τοποθετήστε την πρώτη πίτσα πάνω στην προθερμασμένη πέτρα και ψήστε την πάνω σε μέτρια άμεση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι το τυρί να λιώσει και η κρούστα να πάρει ένα ελαφρό καφετί χρώμα, για περίπου 11 με 13 λεπτά, περιστρέφοντας την για ομοιόμορφο ψήσιμο. Χρησιμοποιώντας την σπάτουλα αφαιρέστε την πίτσα από την πέτρα και ρίξτε από πάνω την μίση ποσότητα ρόκας. Περιχύνετε ελαφρώς με λάδι και πασπαλίζετε με πιπέρι αν θέλετε. Κόψτε την σε φέτες και σερβίρετε. Επαναλάβετε τα 2 τελευταία βήματα και με την υπόλοιπη ζύμη για να έχετε και μια δεύτερη πίτσα.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας