x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Rib Eye με σάλτσα τσίλι και σκόρδο




Για 4 άτομα // Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά // Χρόνος Ψησίματος: 6-8 λεπτά
ΠΑΣΤΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη τσίλι

2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι

4  rib eye, 340 gr η κάθε μία και με περίπου 3 εκ. πάχος. Καθαρισμένα από το περιττό λίπος.

ΣΑΛΤΣΑ

2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι

1 καυτερή πιπεριά τζαλαπένο χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκου ​​κόλιαντρου

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ

 ¾ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Ανακατέψτε τα υλικά της πάστας. Απλώστε την πάστα και στις δυο πλευρές των rib eye και αφήστε τις να κάτσουν για 15 με 20 λεπτά πριν τις ψήσετε.

2. Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τα υλικά για την σάλτσα.

3.Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά (220 με 280 βαθμούς κελσίου).

4. Ψήστε τα Rib Eye πάνω από την υψηλή φωτιά με άμεσο ψήσιμο, με κλειστό το καπάκι μέχρι το επιθυμητό  doneness, 6-8 λεπτά για medium rare, γυρίζοντας μια φορά.  Αφαιρέστε τις από την σχάρα και αφήστε να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας