x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σοκολατένιο κέικ Brownies




1 φλιτζάνι ημίγλυκη σοκολάτα (σε κομματάκια)
1/4 ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 8 κομμάτια, συν περισσότερο για επάλειψη το τηγάνι
1-1/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1-1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι κακάο σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία:

• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο, ανακατεύοντας συχνά (προσέξτε να μην καεί η σοκολάτα). Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα 4 με 5 λεπτά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι.
• Αλείψτε το εσωτερικό του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε  με βούτυρο.
• Μέσα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα ζάχαρης-αυγών. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να είναι ομοιόμορφο το μίγμα. Με μια λαστιχένια σπάτουλα μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα του κέικ, και απλώστε ομοιόμορφα.
• Ψήστε το κέικ σε έμμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 35 έως 45 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα. Αναποδογυρίστε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος. Προσεκτικά γυρίστε το ανάποδα. Κοσκινίστε τη ζάχαρη πάνω από το κέικ. Κόψτε σε φέτες. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας