x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Τραγανιστά κουλουράκια σοκολάτας




Για 36 περίπου κουλουράκια
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 πακέτο ημίγλυκη σοκολάτα, σε κομματάκια
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1 φλιτζάνι σταφίδες ή αποξηραμένα κεράσια

Προετοιμασία:

• Σε μια μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με 1/2 πακέτο (περίπου 1 φλιτζάνι) από τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει λείο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά
• Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να φουσκώσει λιγάκι το μίγμα. Προσθέστε το στο κρύο μείγμα του βουτύρου-σοκολάτας.
• Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταδιακά ανακατέψτε μέσα στο μεγάλο μπολ .Προσθέτουμε τα καρύδια, την καρύδα, τις σταφίδες και / ή κεράσια, και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας. Ανακατέψτε στο μίγμα. Η ζύμη θα είναι σκληρή.
• Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και βρεγμένα χέρια  για να φτιάξετε μικρά βραχάκια από σοκολάτα πάνω ένα φύλλο μπισκότων αφού πρώτα το αλείψετε με λίγο βούτυρο. Ψήστε σε παρτίδες, σε έμμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό ,για 20 λεπτά. Αφήστε τα μέχρι να είναι εύκολο να αφαιρεθούν με μια σπάτουλα, 2 έως 3 λεπτά, και στη συνέχεια μεταφέρετέ τα από τη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας