x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
όρους και τις προϋποθέσεις.
Ζεστή Σαλάτα Rib Eye Steak με αγγούρι, καρότο, και αμύγδαλα




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας:  30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά

Υλικά
2 μπριζόλες χωρίς κόκαλα
     Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
     αλάτι
     Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σάλτσα
         Ξύσμα από 1 λάιμ
         2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
         1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
         1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
         1/2 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
         1/4-1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα σκόρδου

Σαλάτα
         1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένo
         1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών
         1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο χοντροκομμένο
         1/2 αγγούρι σε λεπτές φέτες σταυρωτά
         1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
         1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
         1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρο

Προετοιμασία:

•    Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λάδι και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τις μπριζόλες σε ηρεμία σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
•     Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία .
•    Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα. Αργά προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι λάδι ανακατεύοντας συνεχώς. Καρυκεύστε με αλάτι.
•    Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το μαρούλι, τις φύτρες φασολιών, το καρότο και το αγγούρι.
•    Ψήστε τις μπριζόλες σε άμεση υψηλή θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο, 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές (αν υπάρξουν εξάρσεις, μετακινήστε τις μπριζόλες προσωρινά σε έμμεση θερμότητα ). Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
•    Χτυπάμε τη σάλτσα και ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέστε την μπριζόλα σε κομμάτια στη σαλάτα μαζί με τα αμύγδαλα, το δυόσμο, και τον κόλιαντρο. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας