x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
όρους και τις προϋποθέσεις.
Πουρές γλυκοπατάτας με κρεμμύδια στη σχάρα




Για 8-10 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: περίπου 1 -1/4 ώρα


4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σταυρωτά σε φέτες
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο

Προετοιμασία:
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο και έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
•  Ψήστε τις γλυκοπατάτες σε έμμεση θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό, για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντάς τρεις ή τέσσερις φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και, όταν κρυώσουν αρκετά για να μπορείτε να τις χειριστείτε, κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε και απορρίψτε τα δέρματα. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μέτριο μπολ και τα σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
• Αλείψτε τις φέτες κρεμμύδι με το λάδι και καρυκεύστε ομοιόμορφα με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε πάνω από την άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν, 10 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει. Κόβουμε σε ζάρια.
• Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, πολτοποιήστε τις πατάτες με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε κύβους και ανακατέψτε καλά. Καρυκεύστε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας