x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Συνταγές / Title
Newsletter
όρους και τις προϋποθέσεις.
Ψητή Σούπα Κολοκύθας




Ψητή Σούπα Κολοκύθας

1 κολοκύθα, περίπου 3 κιλά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 / 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, αλάτι ,μαύρο πιπέρι, Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Προετοιμασία:


• Προετοιμάστε τη σχάρα για το έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Κόψτε την κορυφή από την κολοκύθα για να ανασάνει. Με ένα μεγάλο, μεταλλικό κουτάλι, ξύστε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό και αφαιρέστε τις.
• Ψήστε την κολοκύθα σε έμμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, έως ότου η σάρκα είναι πολύ μαλακή, 1-1/2 έως 2 ώρες. Αφαιρέστε την κολοκύθα από τη σχάρα και αφήστε τη να κρυώσει. Βγάλτε έξω τον πολτό με ένα κουτάλι.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να  ροδίσουν, 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά που έχει να εξατμιστούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τον πολτό κολοκύθας και το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να σιγοβράσει  για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε εκεί και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Με μια κουτάλα πασπαλίψτε με το μοσχοκάρυδο, αν θέλετε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας