x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σάντουιτς με κοτόπουλο,μουστάρδα και λαχανοσαλατα




ΣΑΛΤΣΑ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ ξερό κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μελάσα
1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

ΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ

Χοντρό αλάτι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Παρθένο Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
340γρ. λαχανοσαλάτα με μπρόκολο η απλή λαχανοσαλάτα
¼ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα περίπου 160γρ. το καθένα
4 ψωμάκια για σάντουιτς

ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακατέψτε τα. Αφήστε την σάλτσα στην φωτιά και μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε την να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρέστε από την φωτιά. Κρατήστε ¼ του φλιτζανιού για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο κοτόπουλο.
2.Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφριά 3 κουταλιές της σούπας λάδι,μαγιονέζα,μουστάρδα,ξύδι,ζάχαρη,1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι. Προσθέστε την λαχανοσαλάτα και τον βασιλικό και καλύψτε τα πλήρως με τα υλικά. Διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όσο ψήνεται το κοτόπουλο.
3.Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο πάνω από μέτρια φωτιά(180℃ έως 230℃ ).
4.Απλώστε λάδι και στις δυο πλευρές στα στήθη κοτόπουλου και πασπαλίστε τα ομοιόμορφα με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Απλώστε λάδι στην κομμένη πλευρά από τα ψωμάκια. Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου στην άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 8 έως 12 λεπτά γυρίζοντας και αλείφοντας πάνω στο κρέας την σάλτσα που είχατε κρατήσει πριν. Στο τελευταίο λεπτό του ψησίματος βάζουμε στην σχάρα τα ψωμάκια με την κομμένη πλευρά πάνω στην σχάρα και τα αφήνουμε ένα λεπτό. Βγάζουμε το κοτόπουλο μόλις έχει ψηθεί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 με 5 λεπτά.
5.Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το ανακατεύουμε με την σάλτσα σε ότι ποσότητα επιθυμούμε. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με το κοτόπουλο και την λαχανοσαλάτα και σερβίρουμε.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας