x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σαλάτα κοτόπουλο με μουστάρδα και αμύγδαλα




Για 4-6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά

Σάλτσα
3 / 4 φλιτζανιού χυμό ανανά
2 κουταλιές σάλτσα τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού φρυγανισμένο σησαμέλαιο
1 / 2 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλα

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση,
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες, κατά μήκος
4 κούπες ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

Προετοιμασία:

1.Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε το χυμό ανανά, το τσίλι, το  ξύδι, και τη σάλτσα σόγιας. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να παραμείνει 1 / 2 φλιτζάνι, 15 έως 20 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα και το σουσάμι και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

2.Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε τα αμύγδαλα μέχρι να είναι ελαφρά ψημένο, περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

3.Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.

4.Αλείψτε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με το μείγμα και καρυκεύστε ομοιόμορφα με τη μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε το στήθος κοτόπουλου πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και, όταν κρυώσει αρκετά, κόψτε το σε μικρά κομμάτια.

5.Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα χόρτα, το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα, και το αγγούρι. Περιχύστε τη σάλτσα από πάνω (ίσως δεν χρειάζεται όλο το dressing) και καρυκεύστε ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας