x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σαλάτα με στήθος κοτόπουλου και σάλτσα πεπόνι




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 30 λεπτά με 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 8-12 λεπτά

Μαρινάδα

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ψιλοκομμένο ξύσμα λάιμ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλιά της σούπας λάδι ή φυτικό έλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
4  κομμάτια στήθος κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα

Σάλτσα

1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους
 1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι λευκό
1 / 2 φλιτζάνι φρέσκα  φύλλα κόλιαντρο
 1 μέτρια κόκκινη καυτερή πιπεριά , χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη

Dressing

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένo ψιλοκομμένο ξύσμα λάιμ
  2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  1 κουταλιά της σούπας λάδι ή φυτικό έλαιο
  1 κουταλιά μέλι
τριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι

8 φύλλα μαρούλι

Προετοιμασία:

• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ και περιλούστε τα με τη μαρινάδα. Καλύψτε και καταψύξτε για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
• Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε τα υλικά για την σάλτσα.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing. Προσθέστε 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το dressing και ανακατέψτε για να δέσει.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου από το μπολ (αφήστε λίγο από τη μαρινάδα για να προσκολλάται το κοτόπουλο) και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Καρυκεύστε  ομοιόμορφα με 1 κουταλάκι αλάτι και 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι. Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Ψήστε το κοτόπουλο, πάνω από την άμεση θερμότητα και στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και αδιαφανή σε όλη τη διαδρομή προς το κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρέστε το από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Κόψτε το κοτόπουλο σταυρωτά σε φέτες.
• Τοποθετήστε δύο φύλλα μαρουλιού και τακτοποιήστε τις φέτες κοτόπουλου από πάνω. Προσθέστε με το κουτάλι το dressing πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε αμέσως.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας