x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Στήθος κοτόπουλου με σόγια και μουστάρδα




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 2 έως 3 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 12 λεπτά

Μαρινάδα

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού ψημένο σησαμέλαιο
 
4 μισά στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (με το δέρμα).

Προετοιμασία:

• Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας.
• Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίξτε τη μαρινάδα. Πιέστε τον αέρα από το σάκο και σφραγίστε σφιχτά. Γυρίστε την τσάντα για να διανεμηθεί η μαρινάδα, τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Ψήστε το κοτόπουλο πάνω από την άμεση θερμότητα, με την πλευρά του δέρματος κάτω, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας