x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Αλμυρές χοιρινές μπριζόλες με δενδρολίβανο




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαριναρίσματος: 4 έως 6 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 8 έως 10 λεπτά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
3 κουταλιές αλάτι
3 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρύο νερό
3 φύλλα φρέσκο δενδρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
 
4 χοιρινές μπριζόλες, χωρίς λίπος
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

• Σε ένα μέτριο μπολ συνδυάζουμε το ζεστό νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε ελαφρά μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να διαλυθούν. Προσθέστε το κρύο νερό, μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά.
• Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη, κλειστή πλαστική σακούλα και ρίχνουμε το μίγμα. Πιέστε τον αέρα από το σάκο και σφραγίστε σφιχτά. Γυρίστε τη σακούλα για να διανεμηθεί το αλατόνερο, τοποθετήστε τη σακούλα σε ένα μπολ, και καταψύξτε για 4 έως 6 ώρες.
• Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το σάκο και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Ελαφριά αλείψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος με λάδι. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Ψήστε τις μπριζόλες πάνω σε άμεση θερμότητα, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας