x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Καπνιστό χοιρινό μπούτι με σάλτσα ανανά




Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: περίπου 1 ώρα


Σάλτσα

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σε κύβους φρέσκο ανανά
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 ψητό χοιρινό μπούτι, 3 έως 3-1/2 κιλά, χωρίς λίπος


Προετοιμασία:

• Σε ένα μεγάλο τηγάνι συνδυάστε τον ανανά, τη ζάχαρη, το ξίδι, χυμό λάιμ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 10 λεπτά. Αν υπάρχουν ακόμα πολλά υγρά στον πάτο του τηγανιού, αφαιρέστε τον ανανά με μια τρυπητή κουτάλα και μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Συνεχίστε να μαγειρεύετε το υπόλοιπο υγρό στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, ή μέχρι το υγρό έχει μειωθεί και να συμπυκνωθεί. Ρίχνουμε το υγρό πάνω από τον ανανά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το βασιλικό, καρυκεύουμε με το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
• Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας. Αλείφουμε με το μίγμα το κρέας και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Τοποθετήστε το ψητό στη βρεγμένη πλάκα κέδρου. Ψήστε πάνω από την άμεση θερμοκρασία στο μέσο, με το καπάκι κλειστό, έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει στους 68 ° C , περίπου 1 ώρα. Αφαιρέστε προσεκτικά το ψητό και την πλάκα κέδρου από τη σχάρα και αφήστε για 3 έως 5 λεπτά πριν τον τεμαχισμό. Σερβίρετε ζεστό με τη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας