x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητό χοιρινό(πλευρά) με σάλτσα μουστάρδας




Σερβίρει:6-8 άτομα// Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά // Χρόνος Ψησίματος: 1μιση με 2 ώρες 

Μίγμα Μπαχαρικών
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 χοιρινό κρέας με κόκαλο (πλευρά) , περίπου 2700 γρ.

ΣΑΛΤΣΑ
¼ φλιτζάνι μουστάρδα ολικής αλέσεως
¼ κούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
1.Συνδυάστε τα συστατικά για να φτιάξετε το μίγμα μπαχαρικού. Απλώστε σε όλο το ψητό, χρησιμοποιώντας κυρίως στα μέρη του κρέατος. Αφήστε το κρέας να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

2.Προετοιμάστε τη ψησταριά για το έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια φωτιά (176 ° έως 230 ° C). Ψήνετε το ψητό πάνω σε έμμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει τους 62 ° C,για περίπου 1½ έως 2 ώρες, γυρνώντας κάθε 30 λεπτά για να ψηθεί το κρέας ομοιόμορφα.

3.Αφαιρέστε το ψητό από την σχάρα, ακουμπήστε το σε ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 έως 30 λεπτά (η θερμοκρασία του κρέατος θα αυξηθεί 5 έως 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου).

4.Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα. Κόψτε το ψητό σε φέτες και σερβίρετεε ζεστό με τη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας