x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σολομός με μάραθο και Σαλάτα με ελαιόλαδο




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-11 λεπτά

Σαλάτα

1 μέτριο βολβό μάραθου
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές με πιπεριές,
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Γεμίστε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό. Προσθέστε λίγο αλάτι  στο νερό και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράστε απαλά το βολβό του μάραθου για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το νερό και  βάλτε το μέσα σε ένα μπολ με πάγο για να δροσιστεί γρήγορα. Αφαιρέστε το βολβό από το παγωμένο νερό, κόψτε το άκρο της ρίζας, και κόψτε και σε λεπτές φέτες.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα πάνω σε υψηλή θερμοκρασία.

Σε ένα μέτριο μπολ αναμιγνύουμε τα συστατικά για τη σαλάτα. Ενώ θα μαρινάρουμε ψήνουμε το σολομό.

Αλείψτε το σολομό με το λάδι και καρυκεύστε με το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε το σολομό σε άμεση υψηλή θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου μπορείτε να αφαιρέστε τα φιλέτα από τη σχάρα με λαβίδες, χωρίς να κολλήσουν, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το σολομό σε πιάτα και προσθέστε από πάνω τη σαλάτα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας