x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σολομός με σάλτσα Tarator




Σερβίρει: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-30 λεπτά
Ειδικός εξοπλισμός: μια ξύλινη επιφάνεια εργασίας βουτηγμένη σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον μία ώρα.

Σάλτσα Tarator
2 φέτες άσπρο ψωμί χωρίς την κόρα
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα κάστανα, καθαρισμένα και ελαφρώς ψημένα
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
½ κούπα ελαιόλαδο
?της κούπας μαϊντανό
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1 φιλέτο φρέσκο σολομό με το δέρμα του, περίπου 450 γρ.
½ κούπα καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Μουσκεύετε το ψωμί, το στρίβετε και το αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε στο multi το σκόρδο μαζί με τα κάστανα και τα αλέθετε καλά. Προσθέτετε το ψωμί και το χυμό λεμονιού και τα αλέθετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτετε το λάδι σιγά- σιγά και ανακατεύετε. Μετά προσθέτετε τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπήστε γρήγορα. Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και άλλο αλάτι, πιπέρι και λεμόνι,
2. Προετοιμάζετε την ψησταριά σε μέτρια φωτιά. Αφαιρείτε τυχόν κόκκαλα από το φιλέτο. Κόβετε το φιλέτο κάθετα αλλά όχι μέχρι τέλος ώστε να κάνετε 4 μερίδες.
Πασπαλίζετε με άφθονο αλάτι και πιπέρι.
3. Τοποθετείτε την βρεγμένη ξύλινη επιφάνεια πάνω στη σχάρα και κλείνετε το καπάκι. Προσεκτικά ραντίζετε τη καφέ ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του φιλέτου.
Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε το σολομό να ψηθεί μέχρι η επιφάνεια του να πάρει χρώμα και ψήστε το μέχρι το επίπεδο ψησίματος που επιθυμείτε, 15-20 λεπτά για μέτριο ψήσιμο. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Σερβίρετε το ζεστό μαζί με τη σάλτσα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας