x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Πιπεράτα Σουβλάκια αρνιού με Tomatillos και μελιτζάνα




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 8 λεπτά

Βινεγκρέτ

1 / 4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου
1 / 4 κούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα  φύλλα μαϊντανού
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 / 2 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

1 πόδι αρνιού χωρίς κόκαλα και χωρίς λίπος, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο ροζ πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
4-5 φέτες άπαχο μπέικον, κομμένες στη μέση σταυρωτά
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
3 μέτρια tomatillos, αποφλοιωμένα, πλυμένα και χωρίς σπόρους
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

1.Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρετε τα για 1 λεπτό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της βινεγκρέτ και ανακατέψτε καλά. Εάν επιθυμείτε, να ενσωματωθούν πλήρως οι γεύσεις, αφήστε τη βινεγκρέτ σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.

2.Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.

3.Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα κομματάκια του αρνιού με το θρυμματισμένο πιπέρι. Τυλίξτε κάθε λωρίδα μπέικον γύρω από ένα ή δύο κύβους μελιτζάνας. Φτιάξτε τα σουβλάκια σας εναλλάσσοντας κύβους πιπεριάς αρνιού, μελιτζάνας με μπέικον, και tomatillos. Αλείψτε τα σουβλάκια με λάδι.
4.Ψήστε τα σουβλάκια πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το μπέικον να είναι πλήρως μαγειρεμένο και το αρνί να είναι ψημένο σε μεσαίο επίπεδο, περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τρεις ή τέσσερις φορές. Αφαιρέστε τα σουβλάκια από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.

5.Ζεστάνετε τη βινεγκρέτ σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα, περιχύστε τη βινεγκρέτ, και σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, αν το επιθυμείτε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας