x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Rib Eye με μπλέ τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια




ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
¼ φλιτζανιού τριμμένο μπλε τυρί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μπριζόλες rib eye 340 γρ. η κάθε μια, με πάχος περίπου 3 εκατοστά
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες (5-6 φλιτζάνια)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μικρό μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Τοποθετήστε στην άκρη και φυλάξτε το μέχρι το σερβίρισμα.

Αλείψτε λάδι στις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές και πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ¾ πιπέρι. Αφήστε τις σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να ροδίσου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά. Μειώστε την θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση προσθέστε ξύδι και ¼ κουταλάκι πιπέρι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι τα κρεμμύδια να είναι πολύ μαλακά, για 20-30 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά.

Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά(230°C με 280°C) Ψήστε τις μπριζόλες πάνω στην δυνατή άμεση φωτιά, με το καπάκι κλειστό, μέχρι να ψηθούν στο επιθυμητό doneness σας, 6-8 λεπτά για medium-rare, γυρίζοντας 1-2 φορές. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 3-5 λεπτά. Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με μια κουταλιά βούτυρο από πάνω και τα κρεμμύδια στο πλάι.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας