x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σάντουιτς με μαριναρισμένη μπριζόλα,πιπεριές και κρεμμύδια




Μαρινάδα

½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
¼ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Γούστερ
1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα Ντιζόν
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
¾ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μπριζόλα, περίπου 1½ κιλό
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 πιπεριές, ανεξαρτήτου χρώματος, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 μαλακά ψωμάκια σάντουιτς κομμένα στην μέση
4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα συνδυάστε τα υλικά της μαρινάδας. Τοποθετήστε την μπριζόλα στην σακούλα (κόψτε την στη μέση αν δεν χωράει ολόκληρη), αδειάστε τον αέρα από την σακούλα και κλείστε την καλά. Γυρίστε την σακούλα μερικές φορές για να απλωθεί στο κρέας η μαρινάδα. Τοποθετήστε την σε ένα μπόλ και αφήστε την για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο η για ολόκληρο το βράδυ.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν τα λαχανικά να μαλακώνουν, για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μειώστε την φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ τρυφερά και καραμελωμένα για 8-10 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας συχνά. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την φωτιά και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
Προετοιμάστε την σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά(180 έως 230 βαθμοί Κελσίου)
Βγάλτε την μπριζόλα από την σακούλα και πετάξτε την μαρινάδα. Ψήστε την μπριζόλα πάνω στην άμεση φωτιά με κλειστό καπάκι μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος, 8-12 λεπτά για medium-rare, γυρίζοντας μια φορά. Κατά την διάρκεια του τελευταίου λεπτού ψησίματος κόψτε τα ψωμάκια και βάλτε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στην σχάρα. Αφαιρέστε την μπριζόλα από την σχάρα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 3-5 λεπτά. Κόψτε την σε λεπτές φέτες.
Απλώστε μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα στο κάτω μισό από κάθε ψωμάκι. Προσθέστε το κρέας και το μίγμα από πιπεριές που φτιάξατε πριν. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας