x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μηλόπιτα με κανέλα




Υλικά:
Σερβίρει: 6-8 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά.
Εργαλείο Weber:10-inch metal pie pan suitable for the grill

5 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κρύο, συν λίγο ακόμα για επάλειψη του ταψιού
1-1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μεγάλο μήλο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα παχύρευστη κρέμα

Προετοιμασία:

1. Προετοιμάστε το grill για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Αλείψτε γενναιόδωρα  ένα τηγάνι με βούτυρο. Κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, γαρύφαλλο και κανέλα και ανακατεύστε καλά. Κόψτε τις 5 κουταλιές βούτυρο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μπολ. Αναμείξτε τα με τα δάχτυλά σας. Χτυπήστε ελαφρά το γάλα τα αυγά και τη βανίλια και βάλτε τα στο μπολ. Ανακατεύστε καλά. Η ζύμη πρέπει να έχει ανακατευτεί καλά, αλλά να υπάρχουν και μερικά κομμάτια. Χύστε ομοιόμορφα στο ταψί.
3. Κόψτε σε φέτες το μήλο και τοποθετήστε τις στο ταψί σχηματίζοντας τα πέταλα ενός λουλουδιού. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καφέ ζάχαρη και την κανέλα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα πάνω από την κορυφή των μήλων με το μίγμα μας.
4. Ψήστε με έμμεση έκθεση σε μέτρια θερμότητα με το καπάκι κλειστό για 20 λεπτά. Περιστρέψτε το ταψί 90 μοίρες. Συνεχίστε το ψήσιμο με το καπάκι κλειστό για 15-20 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια αφήστε τα να δροσίσουν για 15 λεπτά. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου βάζοντας και σαντιγί εάν θέλετε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας