x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Γύρος Κοτόπουλο με Ντομάτα και Τζατζίκι




Για 6 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8-10 λεπτά


Σάλτσα

1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1-1/2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ώριμη ντομάτα
1 / 2 φλιτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους

Μαρινάδα

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι

1-1/2 κιλά κοτόπουλο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σταυρωτά σε φέτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
6 πίτες

Προετοιμασία:

• Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το δυόσμο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε την ντομάτα και το αγγούρι και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατέψτε για να ενωθούν ομοιόμορφα. Μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
• Αλείψτε τις φέτες από το κρεμμύδι και στις δύο πλευρές με λάδι. Βγάλτε το κοτόπουλο από το μπολ, αφήνοντας τα βότανα επάνω. Απομακρύνετε τη μαρινάδα. Ψήστε το κοτόπουλο και τις φέτες από το  κρεμμύδι πάνω από άμεση μέτρια θερμοκρασία, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή, και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6 έως 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
• Ζεστάνετε τις πίτες στη σχάρα πάνω από άμεση μέτρια θερμοκρασία για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές.
• Τοποθετείστε μέσα στην πίτα το κοτόπουλο, προσθέστε από πάνω τη σάλτσα και το κρεμμύδι και σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας