x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Σουβλάκια με χοιρινό και μάνγκο




Σουβλάκια με χοιρινό και μάνγκο

Μαρινάδα

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές μέλι με λίγο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime
½ κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου

2 κιλά φιλέτο χοιρινό χωρίς κόκαλο και χωρίς λίπος
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι σκόρδο
½ κουταλάκι ρίγανη
¼ κουταλάκι τριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα μάνγκο κομμένα σε κυβάκια

Προετοιμασία:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το lime, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πάρει σύσταση σιροπιού για 20-30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το δυόσμο.
• Προσθέτουμε το χοιρινό σε ένα μπολ και το αλείφουμε ομοιόμορφα με λάδι. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Περιλούζουμε το κρέας με το μίγμα.
• Περάστε το χοιρινό και το μάνγκο εναλλάξ στα σουβλάκια. Αφήστε τα πριν το ψήσιμο σε θερμοκρασία δωματίου για 15-30 λεπτά.
• Προετοιμάστε την ψησταριά για άμεσο ψήσιμο σε υψηλή φωτιά
• Ψήστε τα σουβλάκια σε άμεση δυνατή φωτιά με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο έως ότου γίνει ροζ στο κέντρο του για περίπου 6-8 λεπτά γυρίζοντας μια φορά και αλλάζοντας θέση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για ομοιόμορφο ψήσιμο. Αφαιρούμε από τη σχάρα και το σερβίρουμε ζεστό με την σάλτσα από πάνω.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας