x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Μπιφτέκια σολομού




Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 1 ώρα

Χρόνος Ψησίματος: 6 έως 8 λεπτά

 

Συστατικά

     1 φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα,

     ¾ φλιτζανιού ψίχα ψωμιού
     ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
     3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
     2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
     αλάτι
     Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

σάλτσα

     2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
     2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
     1 ½ κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
     1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
     Φρέσκο ​​ξύσμα από 1 πορτοκάλι

     Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
     4 ψωμάκια για χάμπουργκερ,
     4 φύλλα μαρουλιού
     2 κόκκινες ντομάτες κομμένες σε 4 φέτες

Προετοιμασία:


     Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε τα κομμάτια σολομού. Μεταφέρετε το σολομό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, συμπεριλαμβανομένων ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια ίσου μεγέθους. Τακτοποιήστε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα, καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη, και καταψύξτε για 1 ώρα.

     Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας, συμπεριλαμβανομένων ¼ φλιτζάνι λάδι και το αλάτι και το πιπέρι.

     Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά (350 ° έως 450 ° F).

    Αλείψτε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές με λάδι. Ψήστε τα μπιφτέκια σε άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό, 6 έως 8 λεπτά, προσεκτικά γυρίζοντας μία φορά. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας στιγμής του χρόνου ψησίματος, ψήστε τα ψωμάκια, πάνω από την άμεση θερμότητα.

     Φτιάξτε κάθε burger σε φρυγανισμένο ψωμάκι με μαρούλι, το μπιφτέκι από σολομό και τις φέτες ντομάτας με τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας