x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Κέικ αχλάδι-καραμέλα με σάλτσα ρούμι




Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10-12 λεπτά

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι (1/2 ραβδί) ανάλατο βούτυρο
1/4 κούπας μαύρο ρούμι
4 φρέσκα αχλάδια, καθαρισμένα και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη
4 φέτες κέικ λιβρών
σαντιγί (προαιρετικά)
Φρέσκος δυόσμος (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

• Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καραμελώνουμε τη ζάχαρη. Όταν γίνει υγρή και αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσθέστε το βούτυρο και το ρούμι. Ανακατέψτε μέχρι το βούτυρο να λιώσει. Κατεβάστε από τη φωτιά.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά.
• Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με ζάχαρη άχνη. Ψήστε τα αχλάδια σε άμεση θερμοκρασία στο μέσο της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να μαλακώσουν, 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά ή δύο φορές.
• Πασπαλίστε κάθε φέτα κέικ λιβρών με ζάχαρη άχνη. Ψήστε τις φέτες κέικ σε άμεση μέτρια φωτιά, περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά.
• Κόψτε τις φέτες κέικ στη μέση σχηματίζοντας γωνία. Τακτοποιήστε τα αχλάδια γύρω από το κέικ και περιχύστε με τη σάλτσα καραμέλας. Γαρνίρετε με σαντιγί και δυόσμο, αν θέλετε.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας