x

ΓΙΝΕ Ο ΨΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
Δώσε μας το email σου για να ανακαλύψεις τον κόσμο της Weber

close

Select your country

 
United States
English
 
Australia
English
 
Austria
German
 
Bahrain
English
 
Belgium
Dutch | French
 
Canada
English
 
Croatia
Croatian
 
Cyprus
Greek
 
Czech Republic
Czech
 
Denmark
Danish
 
Egypt
English
 
Finland
Finnish | Swedish
 
France
French
 
Germany
German
 
Greece
Greek
 
Hungary
Hungarian
 
Iceland
Icelandic
 
India
English
 
Italy
Italian
 
Israel
Hebrew
 
Kingdom of Saudi
English
 
Kuwait
English
 
Lebanon
English
 
Luxembourg
Dutch | French
 
Mexico
Spanish
 
Netherlands
Dutch
 
Norway
Norwegian
 
Oman
English
 
Poland
Polish
 
Portugal
Portuguese
 
Republic of Ireland
English
 
Romania
Romanian
 
Russia
Russian
 
Slovak Republic
Slovak
 
Slovenia
Slovene
 
South Africa
English
 
Spain
Spanish
 
Sweden
Swedish
 
Switzerland
French | German
 
Turkey
Turkish
 
Ukraine
Ukrainian
 
United Arab Emirates
English
 
United Kingdom
English
 
Uruguay
Spanish
 
Brazil
Portuguese
Χώρες / International
Ψητό Κοτόπουλο με Panzanella και βινεγκρέτ βασιλικού




Για 6-8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 12-18 λεπτά


Σάλτσα

1 / 2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 / 4 φλιτζανιού φρέσκα ιταλικά φύλλα μαϊντανού
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 / 3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη κατά μήκος σε φέτες
1 / 2 φραντζόλα λευκό ψωμί, κομμένα σταυρωτά σε φέτες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι


2 μισά στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα,
1 κιλό ντομάτες, χωρίς πυρήνα, κομμένο σε κύβους
1 / 2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Προετοιμασία:
• Στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων αναμείξτε το βασιλικό, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν. Με τη μηχανή σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι. Μεταφέρετε σε ένα μικρό γυάλινο μπολ και  προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
• Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία
• Βουρτσίστε τις μαγειρικές σχάρες. Αλείψτε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το ψωμί από όλες τις πλευρές με τη σάλτσα και προσθέστε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε πάνω από την άμεση μέτρια φωτιά, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, έως ότου τα λαχανικά ψηθούν και το ψωμί έχει σημάδια σχάρας , γυρίζοντας μία φορά. Τα λαχανικά θα χρειαστούν 4 έως 6 λεπτά και το ψωμί θα χρειαστεί 2 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε να κρυώσει.
• Αλείψτε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με 3 κουταλιές από το dressing. Ψήστε με τη λεία πλευρά προς τα κάτω πρώτα, πάνω από την άμεση θερμότητα στο μέσον της σχάρας, με το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το κρέας να είναι σφιχτό στην αφή και αδιαφανές σε όλη τη διαδρομή προς το κέντρο, 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς μία ή δύο φορές . Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το υπόλοιπο για 3 έως 5 λεπτά.
• Κόψτε τα λαχανικά, το ψωμί, και το κοτόπουλο σε κύβους και συνδυάστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τις ντομάτες και τη φέτα. Προσθέστε το dressing και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ
Κάντε ένα ταξίδι στη γεύση με τις γαστρονομικές προτάσεις μας